Ova 20-minutna kremasta salata od tjestenine hit je na svakom grupnom okupljanju! Ova slano-slatka salata od kukuruzne tjestenine sa šunkom i bogatim kremastim preljevom savršena je za roštiljanje, piknike i oduševit će i najzahtjevnije izjelice. Također možete jednostavno pomiješati i uskladiti sve sastojke po svom ukusu – salatu od tjestenine ukrasite svježim rajčicama, krastavcima, maslinama, naribanim sirom i slično.


Sastojci:

 

   250 g farfalle tjestenine ili druge kratke tjestenine
   1 šalica kuhanih zrna kukuruza
   1 crvena paprika narezana na kockice
   4 kriške kuhane šunke, narezane na kockice
   1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
   1/2 žličice soli i papra
   3 žlice kiselog vrhnja
   2 žlice majoneze
   2 žlice soka limete


Priprema:

 

   Skuhajte tjesteninu "al dente" prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane – možete uštedjeti dio vode od kuhanja tjestenine za kasniju pripremu umaka.
   Dok se tjestenina kuha, u zdjeli umutite kiselo vrhnje, majonezu, nekoliko žlica vode za kuhanje tjestenine (po želji) i svježe iscijeđeni sok limete. Ako smatrate da je vaš preljev za salatu pregust, dodajte još kiselog vrhnja, malu količinu vode ili dodatni sok limete (ili limunovog soka).
   U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kuhana zrna kukuruza, papriku narezanu na kockice i nasjeckanu kuhanu šunku. Dodajte preljev za salatu, pa promiješajte.
   Podijelite na pojedinačne zdjele za salatu i pospite salatu od tjestenine nasjeckanim svježim bosiljkom.


Dobar tek!