Ova 20-minutna kremasta salata od tjestenine hit je na svakom grupnom sastanku! Ova slano-slatka salata od kukuruzne tjestenine sa šunkom i bogatim kremastim preljevom savršena je za roštiljanje, piknike i oduševit će i najzahtjevnije izjelice. Također možete jednostavno pomiješati i uskladiti sve sastojke po svom ukusu – salatu od tjestenine ukrasite svježim rajčicama, krastavcima, maslinama, naribanim sirom i još mnogo toga.

Ako ste nutricionist ili pratite unos proteina, možete dodati visokokvalitetne proteine sirutke u preljev ili izravno u salatu ili koristiti nježne višekomponentne proteine koji se savršeno uklapaju u hladne i tople obroke. Prednost ovih proteina je njihov neutralan okus i izvrsna topljivost, što ih čini izvrsnim dodatkom kremastim salatama bez narušavanja okusa.

Proteini kazeina jednako su prikladni za preljev, koji zahvaljujući svojoj gušćoj strukturi daju umaku bogatiju konzistenciju i dugo vas zasiti. Ako više volite biljne alternative, preporučujemo Weider Vegan Protein 750g (2 kom vanilija + vanilija) – izvrstan izvor biljnih proteina, idealan za salate ili lagane obroke bez životinjskih proizvoda.

 

Sastojci:

1.                  250 g farfalle tjestenine ili druge kratke tjestenine

2.                  1 šalica kuhanih zrna kukuruza

3.                  1 crvena paprika, narezana na kockice

4.                  4 kriške kuhane šunke, narezane na kockice

5.                  1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka

6.                  1/2 žličice soli i papra

7.                  3 žlice kiselog vrhnja

8.                  2 žlice majoneze

9.                  2 žlice soka limete

10.              (opcionalno: 1 mjerica sirutke ili biljnih proteina)

 

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu "al dente" prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane – možete uštedjeti dio vode od kuhanja tjestenine za kasniju pripremu umaka.

2. Dok se tjestenina kuha, u zdjeli umutite kiselo vrhnje, majonezu, nekoliko žlica vode za kuhanje tjestenine (po želji) i svježe iscijeđeni sok limete. Da biste povećali hranjivu vrijednost, možete dodati 1 mjericu sirutke, kazeina ili višekomponentnih proteina. Ako koristite varijantu biljnog podrijetla kao što je Weider Vegan Protein 750g, preporuča se odabrati  okus vanilije koji suptilno naglašava kukuruz šećerac.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kuhana zrna kukuruza, papriku narezanu na kockice i nasjeckanu kuhanu šunku. Dodajte preljev za salatu, pa promiješajte.
4. Podijelite na pojedinačne zdjele za salatu i pospite salatu od tjestenine nasjeckanim svježim bosiljkom.