
Ova 20-minutna kremasta salata od tjestenine hit je na
svakom grupnom sastanku! Ova slano-slatka salata od kukuruzne tjestenine sa šunkom
i bogatim kremastim preljevom savršena je za roštiljanje, piknike i oduševit će
i najzahtjevnije izjelice. Također možete jednostavno pomiješati i uskladiti
sve sastojke po svom ukusu – salatu od tjestenine ukrasite svježim rajčicama,
krastavcima, maslinama, naribanim sirom i još mnogo toga.
Ako ste nutricionist ili pratite
unos proteina, možete dodati visokokvalitetne
proteine sirutke u preljev ili izravno u salatu ili koristiti nježne višekomponentne
proteine koji se savršeno uklapaju u hladne i tople obroke. Prednost
ovih proteina je njihov neutralan okus i izvrsna topljivost, što ih čini
izvrsnim dodatkom kremastim salatama bez narušavanja okusa.
Proteini
kazeina jednako su prikladni za preljev, koji zahvaljujući
svojoj gušćoj strukturi daju umaku bogatiju konzistenciju i dugo vas zasiti.
Ako više volite biljne alternative, preporučujemo Weider
Vegan Protein 750g (2 kom vanilija + vanilija) – izvrstan izvor biljnih
proteina, idealan za salate ili lagane obroke bez životinjskih proizvoda.
Sastojci:
1.
250 g farfalle tjestenine ili druge kratke
tjestenine
2.
1 šalica kuhanih zrna kukuruza
3.
1 crvena paprika, narezana na kockice
4.
4 kriške kuhane šunke, narezane na kockice
5.
1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
6.
1/2 žličice soli i papra
7.
3 žlice kiselog vrhnja
8.
2 žlice majoneze
9.
2 žlice soka limete
10.
(opcionalno: 1 mjerica sirutke ili biljnih
proteina)
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu
"al dente" prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane
– možete uštedjeti dio vode od kuhanja tjestenine za kasniju pripremu umaka.
2. Dok se tjestenina kuha,
u zdjeli umutite kiselo vrhnje, majonezu, nekoliko žlica vode za kuhanje
tjestenine (po želji) i svježe iscijeđeni sok limete. Da biste povećali
hranjivu vrijednost, možete dodati 1 mjericu sirutke, kazeina ili
višekomponentnih proteina. Ako koristite varijantu biljnog podrijetla
kao što je Weider Vegan Protein 750g, preporuča se odabrati okus vanilije koji suptilno naglašava
kukuruz šećerac.
3. U velikoj zdjeli
pomiješajte kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kuhana zrna kukuruza, papriku
narezanu na kockice i nasjeckanu kuhanu šunku. Dodajte preljev za salatu, pa
promiješajte.
4. Podijelite
na pojedinačne zdjele za salatu i pospite salatu od tjestenine nasjeckanim
svježim bosiljkom.